Gjett Flagget – spillets anvisninger

Har du gjettet iden bak spillet Gjett Flagget?

Spillets prinsipp er ikke bare å utvide kunnskapene dine om landenes flagg, men også å berike din geografiske forestilling om verden. Det står nemlig informasjon om selve landet bak hvert flagg.

Kort sagt - GuessTheFlag.com er ikke bare et spill, men også en kulturell bru og en lærebok som på en interaktiv måte gir deg mulighet til å utforske nye horisonter.

GuessTheFlag.com er løsningen på alle dine geografiproblemer. Takket være Google Maps har du anledningen til å se akkurat hvor landet, hvis flagg du prøver å gjette, ligger. Gjett Flagget er en lett og morsom måte å forbedre dine geografikunnskaper. For de nyssgjerrige er det også mange interessante tips som kommer til å hjelpe deg å forbedre både kunnskapene dine og spillet ditt.

Hvor spiller man Gjett Flagget: Instruksjoner

Spillet Gjett Flagget er veldig underholdende. For hvert riktig eller galt svar får man poeng. Målet er å samle så mye ”bra poeng” som mulig (dvs. riktige svar).

Resultatet regnes ut etter antallet riktige og feilaktige svar. Hvor er knepet? Til forskjell fra andre utregningssystem, øker GuessTheFlag.com spørsmålenes vanskelighetsgrad med hvert neste flagg.

Spillets nytte

Fornøyelse. Du får en blikk over forskjellige land i hele verden. Hvert svar, uansett om det er riktig eller galt, kommer til å lede deg til et land. Gjennom at prøve å gjette alle land, kommer du til å gjøre en utrolig spennende reise jorda rundt!

Kunnskap. Sammen med spillet kommer også kunnskapen. Etter noen spill kommer du til å gjette flaggene mer og mer riktig. I informasjonsboblene over selve flaggene kommer du også til å se detaljerte opplysninger om hvert land – befolkning, areal, internettbrukere, hovedstad og annen forskjellig informasjon.

Om fargenes betydning på selve flagget…

Rødt er den dominerende flaggefargen i verden. Den forekommer i 74 % av alle landenes flagg. Foruten rødt er hvitt - med 70 % og blått med 50 %, også populære flaggefarger.

Blant de mest kjente helt røde flaggene er disse av Kina, Tyrkia, Marokko, Vietnam og Albania. Det eneste flagget i verden som er helt enfarget er Libanons flagg, som er helt grønt.

Kombinasjonen av blått, hvitt og rødt forekommer hovedsakelig blant de europeiske landene, mens rødt-hvitt-svart er en karakteristisk kombinasjon for arabiske land slik som Irak, Jemen og Egypt. Hvis du ser fargekombinasjonen gult-grønt-rødt hør det mest sannsynlig til flagget av et afrikansk land.

Her er en forklaring på hva fargene på de forskjellige flaggene står for:

Hvitt symboliserer fred og ærlighet.
Rødt – hardhet, styrke, tapperhet og mot.
Blått står for sannhet og trofasthet, iherdighet og rettferdighet.
Grønt symboliserer håp, glede og kjærlighet og i mange kulturer er det til og med et symbol for hellighet og religion.
Svart står for besluttsomhet og varaktighet. Denne fargen påpeker ofte nasjonens etniske opprinnelse.
Gult står som symbol for sjenerøsitet og adelskap.

Om de merkelige flaggene…

Vet du at det er en kalashnikov på Mosambiks flagg? Og vet du at fire andre land har også forskjellige våpen på sine flagg?

Amerikansk Samoa – spyd og fakkel
Angola - sverd
Barbados - trefork
Belize – to økser og to balltrær
Guatemala – to pistoler og skjolder
Kenya – to spyd og en skjold
Saudi-Arabia – sverd
Sri Lanka – en griff som holder en dolk
Swaziland – to spyd og en skjold
Jomfruøyene – tre piler

Nepals flagg er ikke firkantet. Det er det eneste femkantede flagget i verden. Flaggene til Vatikanet og Sveits er de eneste kvadratiske flaggene. Libanons flagg er helt enfarget – det er grønt. De eneste landene som har et bilde på landområdet på sitt flagg er Kypros og Kosovo. Det står en bygning på Kambodsjas flagg.

Men de er helt like hverandre!

Er dette flagget av Monaco eller av Indonesia? Svaret – begge to. Hvis du ikke vet, har Chad og Rumenia også helt identiske flagg. De to landene leder til og med en diskusjon om dette i FN.

Andre to helt identiske flagg er flaggene til Monaco og Den indonesiske republikk som å sin side påfallende mye ligner det polske flagget (fast på sist nevnte flagg er den hvite fargen over den røde) og til og med et dusin andre flagg, som er kun rød-hvite.

Hollands og Luxemburgs flagg skiller seg fra hverandre kun i nyansen av den blå fargen (rødt-hvitt-blått) og blandes ofte sammen med Russlands flagg (hvitt-blått-rødt).

Men bortsett fra disse fire flaggene, er alle andre flagg, som du kommer til å se på GuessTheFlag.com, forskjellige fra hverandre. Og utfordringen for deg er at prøve å gjette hvilket flagg tilhør hvilket land. Takket være Google Maps kan du se i hvilken del av verden landet hvilket flagg du akkurat nå har gjettet riktig eller galt, ligger. Her har du en bra måte å utvide kunnskapene dine, mens du har morsomt.

Skal vi spille?

Engelsk Spansk Fransk Tysk Kinesisk Japansk Russisk Bulgarsk Rumensk Dansk Svensk Norsk Arabisk